, ,

Like, share, win en dan?

Yente voor de Wetplate camera

Bij het 12,5 jarig bestaan van mijn fotografiebedrijf hoort natuurlijk iets bijzonders. Zo begon ik een Like, deel en win actie op mijn facebook pagina. De grote prijs was een unieke tijdloze Wetplate fotoshoot.

Sybilla en haar dochter Yente waren de winnaars van deze actie en afgelopen zaterdag zijn zij afgereisd naar Haarsteeg voor een lekkere Bossche bol en een Wet Plate Tintype portret. Zo’n houten camera zie je niet zo vaak en Yente was dan ook erg nieuwsgierig naar de werking van deze camera. Want hoe maak je daar nu een foto mee, zo zonder aan of uit knop? En hee het beeld staat op zijn kop zei Yente, dat hebben we deze week ook bij natuurkunde gehad op school.

Bossche bollen

Na de Bossche bollen en een korte uitleg over dit 160 jaar oude Wet Plate procedé (dit heet zo omdat de licht gevoelige plaat nat moet blijven tijdens het hele proces) gingen we aan de slag, maar niet voordat er nog een aantal mooie krullen in het haar gezet werden.

 

Topper Yente

Soms zie je de foto al voor je voordat je deze hebt gemaakt. En deze zaterdag was zo’n dag. Wetplate fotografie is een gevoelig procedé

met allerlei factoren die de foto kunnen beïnvloeden. Maar deze zaterdag zat alles mee en de eerste foto was ook meteen een topper!

Omdat we beiden erg enthousiast waren over dit resultaat en omdat Yente graag model wil worden, hebben we nog een extra Wetplate gemaakt voor onze portfolio’s.

Al met al een zeer geslaagde Like. share en win actie.

Like , share, win en dan? een tijdloos wetplate tintype zilver portret

18×24 cm wetplate tintype portret

Like , share, win en dan? een tijdloos wetplate tintype zilver portret

18×24 cm wetplate tintype portret