Analoge fotografie is bezig aan een comeback.

En dat is niet voor niets. Mijn portretten hebben tegelijkertijd een rauwheid en een fijnheid, die je niet kunt krijgen met een digitale camera. De fijnheid wordt verkregen door het gebruik van een houten camera, oude objectieven en de techniek van de natte collodium plaat. Een eeuwenoud procédé.

Het rauwe randje komt door de wijze waarop ik personen in beeld breng. Zonder franje, eerlijk, puur zonder opsmuk of tierelantijnen. Hierdoor komen karakter en persoonskenmerken duidelijk naar voren in de foto.

Natte collodium plaat.

De ‘wet plate collodion’ techniek werd ontdekt in 1851 en is decennialang de standaard manier van fotograferen geweest, tot de komst van de film aan het eind van de 19e eeuw. Een fascinerend tijdrovend proces waarbij zilver en collodium een centrale plek inneemt.

Als je bij mij een foto laat maken, maak je het hele proces van dichtbij mee. Van het instellen van de camera met oude objectieven uit 1900 tot het belichten en ontwikkelen van de plaat in de donkere kamer.

Wil jij een exclusief, ambachtelijk portret?

Wil jij een tijdloos krachtig portret in zwart-wit, van jezelf, vriend, vriendin, samen of met familie? Laat dan een tintype portret maken in mijn foto atelier dichtbij ’s-Hertogenbosch. Bij mooi weer kunnen we ook buiten in de tuin fotograferen.

Ik neem alle tijd om een mooi ambachtelijk portret te maken, de pose en verlichting, alles gaat in overleg.

Je kunt kiezen uit verschillende formaten zoals 13×18, 18×24, 24×30, 20×20, 25×25, 30×30.

Ook is het mogelijk de plaat in te laten lijsten.

 

Wilt u deze unieke beleving meemaken of heeft u nog vragen, neemt u dan contact met mij op.